Telefonunkról is megtekinthetjük az aktuális napelemes támogatásokat

Mindig is nagyon különös kapcsolatom volt a telefonommal. Egészen későn lett okostelefonom az osztálytársaimhoz képest, úgyhogy bőven volt időm arra, hogy elképzeljem, milyen csodálatosak lehetne rajta a játékok. Már az felfoghatatlan volt számomra, hogy egyszerűen a telefon döntögetésével lehet irányítani különböző programokat. Ma már ez teljesen természetes, akkoriban azonban egy forradalmi újdonság volt.

Sajnálom egyébként, hogy az okostelefonok világa azzá vált, amit ma tapasztalhatunk. Egyszerűen túl sok funkciót lehet már elérni rajtuk, de egyik sem minőségi. Meg persze az sem segít nekem, hogy az ujjaim túl nagyok ahhoz, hogy normálisan lenyomjam a betűket a telefonon. Ez pedig ahhoz vezet, hogy sokszor hosszú ideig szenvedek egy olyan dologgal, ami a számítógépemen lehet, hogy csak két perc lett volna. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy a telefonok ördögtől valók, csak lehettek volna sokkal jobbak is.

Főleg olyankor érzem, hogy mennyit veszítenénk ilyen készülékek nélkül, mikor ülök a rendelőben és véletlenül rákeresek arra, hogy napelem támogatás. Csak egy kósza ötlet volt az egész, viszont az egész életemet megváltoztatta. Mivel rátaláltam egy Napelem Rendszer nevű oldalra, ami annyira érthetően elmagyarázta nekem a napelem támogatás kérvényezésének a menetét, hogy felébredt bennem is az igény egy saját napelemes rendszer telepítésére.

A Napelem Rendszer oldala bárki számára könnyen kezelhető lesz. Nem kell attól félnünk, hogy esetleg idegesítő reklámokkal bombáznának minket. Azt helyezik előtérbe, amiért mindannyian jöttünk: a napelem tájékoztatókat. A kezdőlapon egy általános képet alkothatunk arról, hogy mi a Napelem Rendszer hitvallása, ha azonban valamire bővebben kíváncsiak lennénk, akkor rengeteg tájékoztatóval is tudnak szolgálni. Ezeken keresztül pedig megtudhatjuk, hogy a mai világban miként érdemes napelemet beszerezni.

Mivel az utóbbi években nagyon sok jogszabály változás történt, ezek pedig természetesen a napelem támogatás rendszerét is érintették. Én általában rögtön szédülni kezdek, ha meghallok egy jogi szöveget. A Napelem Rendszer azonban szépen rendszerbe szedi nekünk és érthetően elmagyaráz minden tudnivalót. Így pedig egy pontos tudással felfegyverkezve kezdhetünk neki a napelem beszerzésének.

Mindenkinek van egy kép a fejében arról, hogy miért is érdemes napelemet telepíteni. Viszont kevesen tudjuk, hogy miként működik egy napelem. A Napelem Rendszer azonban ezt is elmagyarázta. Megtudtam, hogy mik a főbb részek, amiknek mind együtt kell működnie ahhoz, hogy a rendszer megfelelően működjön. Innentől kezdtem el felfogni, hogy ezek a napelemek milyen zseniális mérnöki találmányok.

Sajnos azonban nem minden házhoz lehet, vagy inkább érdemes napelemet telepíteni. Rengeteg tényező van, ami befolyásolja azt, hogy mennyi energiát tud kinyerni a szerkezet a napfényből. Ilyen például a napsugarak dőlésszöge, illetve a ház fekvése. Ezeket a tulajdonságokat pedig laikusként nem lehet megállapítani, úgyhogy mindenképpen szükség van arra, hogy egy szakember végezzen nálunk egy helyszíni felmérést.

Itt jön azonban az első igazi, kellemes meglepetés. Mégpedig, hogy a Napelem Rendszer csapata ingyen vállalja ezt a tevékenységet. Így nem kell attól tartanunk, hogy kidobunk egy csomó pénzt csak arra, hogy végül azt mondják, nem lehetséges nálunk a napelem telepítése. Nekem ez nagyon szimpatikus volt, úgyhogy fel is kerestem őket. Nem kellett heteket várnom arra, hogy kiszálljanak hozzám. Miután kimondták a boldogító igent, megkezdődhettek a munkálatok. Rövid időn belül pedig kész is voltunk az egésszel, azóta pedig élvezem a napelem adta előnyöket.