Pénzszámoló gép, ami segít pontosan vezetni a céges pénztárt

Őszintén bevallom, eleinte nagyon idegenkedtem a pénzszámoló gép használatának a gondolatától is. Nem vagyok én bank, csak egy kis vegyes boltom van a Fő utcában, jól megy, de a napi bevételt megtudom számolni kézzel is – gondoltam akkoriban -. Aztán elérkezett a 2022-es év a rekord magas inflációval, áremelkedés minden területen, a nagykerek árait már én sem tudtam napi szinten követni. A vásárlók ugyan száma nem csökkent, de a blokkok végösszege megnőtt, és arra lettem figyelmes, hogy egyre többen fizetnek készpénzzel. Ami nem baj, a nap végén az egyik részét úgyis bevisszük a bankba, a másikból pedig árut fizetünk másnap.

Viszont azt vettem észre, hogy a műszakváltáskor és a napi zárás után egyre több időt vesz igénybe a készpénz megszámolása és ellenőrzése. És itt már el is követtem az első hibát, ami fájdalmasan sokba került, mert a pénz átvételekor nem nézte meg senki, hogy az valódi-e. Történetesen egy hamis 20000-Ft-os bankjegy is bekerült a kasszába, nem tudjuk hogyan, nem tudjuk ki fizetett vele, de a nap végi elszámoláskor felfedeztük, hogy valami nincs rendben vele. Aztán a bankban is megerősítették a gyanúnkat és be is vonták tőlünk a pénzt.

Ekkor döntöttem el, hogy tenni kell valamit, hogy ez többet ne forduljon elő, és az internethez fordulatam segítségért. Azonnal jött is egy hirdetés velem szemben, hogy a NEXT Irodatechnika nevű cég olyan pénzszámoló gépeket forgalmaz, amik számolás közben vizsgálják is a bankjegyek valódiságát is. Ez kell nekem! Azonnal fel is mentem a weboldalukra, ahol a sok típus között elvesztem és nem tudtam, hogy most elég egy olcsóbb gép is nekem, vagy a drágábbra lenne szükségem. Felhívtam őket telefonon, ahol készségesen bemutatták az olcsóbb, a közepes és a drágább típusokat is. Én végül a drágábból választottam egyet, mert az felismeri a pénz címletét is, így nem kell többet kézzel számolni a pénztáros váláskor és nap végén sem.

Betettük az új pénzszámoló gépet az irodába, majd azonnal elkezdtük használni. Mindenki imádja, villámgyorsan megszámolja a készpénzt, és ha valamit gyanúsnak talál, akkor azonnal jelzi. Sokkal gyorsabban végzünk a pénz számolással, gyorsabban elkészül a napi zárás is.

Ezen kívül a www.nextiroda.hu webáruházból rendeltem még egy UV pénzvizsgáló készüléket is, amit a pénztárgép mellé helyeztem el, így a kasszás azonnal megtud nézni minden bankjegyet, hogy eredeti-e. Ez is szuper készülék, teljesen automatikusan működik, csak akkor kapcsol be, ha használni szeretnénk.