Konvektor tisztítás

Az egyre hidegebb őszi napok arra sarkalnak Minket, hogy bizony itt az ideje, hogy beüzemeljük otthonunk fűtési rendszerét legyen szó kazánról vagy konvektorokról. A konvektor tisztítás elengedhetetlen része a beüzemelésnek, de a legjobb, ha szakemberre bízzuk ezt a feladatot. Állunk rendelkezésére bármilyen gázszerelési vagy karbantartási feladatról is legyen szó!

A konvektor tisztítása és javítása házilag életveszélyes lehet. Amennyiben nem vagyunk szakképzett gázszerelők, nem érdemes és nem is szabad belefogni. Az elhibázott szerelés akár tragédiába is torkolhat. A kiszemelt szerelő esetében bizonyosodjunk meg arról, hogy valóban képzett mesterrel van dolgunk, ehhez kérjük el a gázszerelő igazolványát!

A konvektor tisztítást nem érdemes a hideg napokra halogatni. Az őszi idő beköszöntével a szerelők feladatai is megsokszorozódnak, és kellemetlen egy hideg lakásban üldögélve arra várni, hogy valaki beüzemelje konvektorinkat. Még mielőtt eljönne a fűtési szezon, hívjuk ki a szakembert, aki beüzemeli konvektorainkat!

A konvektor tisztítás főbb elemei a következők. Először is ellenőrizni kell, hogy nincs-e gázszivárgás. Amennyiben ez rendben van, következik az őrláng portalanítása, égésének ellenőrzése. Ha kell, ilyenkor történhet meg az égőfej cseréje is. Külön figyelmet kell szentelni a fő égősor működésének, a láng magasság beállításának. Ezzel kész is a tisztítás. Persze ilyenkor minden meghibásodott elemet kicserélnek. A konvektor tisztítás, karbantartás a szén-monoxid mérgezések megelőzése miatt is életbevágó, főleg a nyílt égésterű konvektoroknál.

Amikor konvektor tisztításra van szükség, szeretjük tudni, milyen költségekkel járhat a munka. Az egyértelmű, hogy szolgáltatónként eltérő lehet a végösszeg, azonban mindig bizonyos határon belül mozognak. Találkozhatunk olyan ajánlattal, amely konvektoronként számol, ilyenkor 8-12 ezer forint/konvektor árral kalkulálhatunk. Azért vannak ennél olcsóbb szolgáltatások is, ilyen esetekben 15-20 ezer forintos átlag költséggel számolhatunk.

Aktuálissá vált a konvektor tisztítás? Keressen bennünket!