Ha az autózár nyitás Budapesten sürgős, pánikra semmi ok!

Mi az első reakció, ami leggyakrabban jelentkezik, ha az autó nem nyílik? Düh. Aggodalom. Pánik. Kétségbeesés. Ingerültség. Érthetőek ezek az érzelmi reflexiók, ám egyúttal feleslegesek is, hiszen a hőn áhított nyitás nem oldódik meg, viszont közben az idegrendszer lemerítése garantált. Szóval kapkodásra, frusztrációra semmi ok, mert létezik gyors, azonnali, hatékony „orvosság”.

A megmentősereg nem várat magára!

Az autózár nyitás Budapesten, illetve a főváros vonzáskörzetében néhány perc leforgása alatt megvalósulhat. Ez nem holmi jól hangzó ígéret vagy kecsegtető marketingfogás, pusztán a sokak által nagy elégedettséggel megtapasztalt valóság. Mert az ajtók beragadása mondhatni hétköznapi eset. Bár sokan úgy érzik, hogy ilyen fokú szerencsétlenség csak velük történhet meg, ám ez nem igaz. Korántsem.

Még a nagyon váratlan, extrém helyzetek sem ritkák, de például a távirányító lemerülése vagy a slusszkulcs és egyúttal a pótkulcs elvesztése gyakori jelenségek. Úgyhogy már csak ezért sem érdemes túlságosan beidegesedni, ha a tárva-nyitva álló ajtók helyett csak a bezártság az, ami biztos.

Van még egy jótanács, amit kifizetődő taktika betartani, követésre méltónak ítélni. Ez pedig a következőképpen hangzik: félre a kezekkel! Bővebben kifejtve: a saját kezűleg megbuherálás gondolatát ildomos még csírájában elfojtani.

Nagyon szép dolog a lelkesedés és az is becsületre méltó, ha a probléma leginkább megoldásra váró feladat képében tűnik fel. De akadnak olyan helyzetek, amiknek az orvoslásához nem elegendő sem a lelkesedés, sem az elszántság. Egészen egyszerűen azért, mert több kárral járhat a próbálkozás, mint haszonnal. És akkor nagyon finoman és visszafogottan fogalmaztunk. Mert azt sem túlzás állítani, hogy katasztrofális végeredménnyel zárulhatnak az ilyen meggondolatlan barkácsolgatások.

Hiába illik bele a zárba a csavarhúzó, hiába tűnik könnyen felfeszegethetőnek az ajtó, hiába néz ki egyszerűen szétszedhetőnek a távirányító, ezek nem többek illúzióknál. Persze van, aki nem hallgat a jó szóra, és végül kitárulnak azok az ajtók. De milyen áron? Ha az ajtó megsérül, ha a zár tönkremegy, ha a távirányító végérvényesen meghibásodik, akkor vajon jó üzlet, hogy egyetlen egyszer azért sikerült kitárni az ajtókat? Ugye, hogy nem.

Mire képes a zárszakértő?

Ahogy az az elnevezéséből is kiderül: szakértelemre. A megfelelő, specifikus szerszámoknak és a komoly tapasztalati tudásnak köszönhetően pár percnél nem tart tovább a folyamat, és végül mindenféle sérülés nélkül szélesre tárulnak azok a bizonyos autóajtók.

Budapesten, illetve a körzetben a kiszállás azonnali és gyors. A telefonban jó ötlet nagyjából vázolni a helyzetet, a jelentkező, látható vagy érzékelhető tüneteket, így ugyanis még könnyebb előkészíteni a legpraktikusabb megoldást. Aztán a kiérkezés után következhet a „csoda”, ami valójában a legkevésbé sem csoda, vagy épp szerencse, pusztán tudáson alapuló eredményes és sikeres beavatkozás.