Babaváró bulik kezdetben és most

Babaköszöntő vagy babaváró buliknak már nagyon régóta fennáll a hagyománya. Nem is hinnék, milyen múltra nyúlik vissza. Cseppet sem újkeletű dolog. Baby Shower, azaz újszülött köszöntő néven is ismert. Már az ókori görögök, az egyiptomiak, a zsidók, az indiánok és más kultúrák is használták az újszülött és a kismama köszöntésére, persze a saját hagyományaikkal ötvözve. Viszont hódító körútjára az angolszász területekről indult. Amerikában a legnépszerűbb talán, jelenleg is.

Eredeti célja az volt a babaváró bulinak, hogy a fiatal, hamarosan anyává váló hölgyekkel megosszák az idősebb, tapasztaltabb társaik a szülés menetét, a gyereknevelés csínját-bínját, a praktikáikat, tudásukat. Ezzel segítve őket az anyává válás nem könnyű folyamatán.

Manapság inkább a közös beszélgetés, szórakozás a cél, a baba érkezése előtt. Egyfajta ünneplése a csecsemőnek és a hamarosan anyává váló nőnek. Egyik legjobb hozománya a babaváró bulinak az ajándék talán és a szívből jövő ajándékozás. A rokonok és barátok, a résztvevők, összeadják a csecsemő kezdő kelengyéjét, levéve a szülők válláról ezt a költséges részt. Továbbá a babaváró buli dekorációés finom étel nélkül, mit sem ér. Megalapozza a hangulatot és egy igazi örömünnepé válik ezáltal. A babaváró buli ajándékai és a buli dekorációjakésőbb is sok örömet okozhat a szülőknek, szép emlékeket ébresztve bennünk, a nehezebb időkben.