Amikor a klímaszerelés ment meg a kánikulában

klímaszerelés

Klímavásárlást tervez? Biztosra akar menni, és az időtálló minőséget részesítené előnyben? A kínálat minden korábbinál szélesebb, de nem csak a készülékárakat érdemes szem előtt tartani, hanem a szerelési költségeket is.

Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy a hazai nyarak már soha nem lesznek olyanok, mint régen. Míg egykor a harminc fok számított kánikulának, addig napjainkban annak örülünk, ha csak addig kúszik fel a hőmérő higanyszála. Nem véletlen, hogy egyre több otthonban megtalálható a klíma, s ahol még nincs, ott is rendszerint tervezik a beruházást. Nehéz is lenne kibírni a nyári hőhullámot, ha nem lehetne számítani egy megbízható klímaszerelésre.

A kulcs tehát nem más, mint a megbízhatóság, melynek szerves részét képezi a korrekt árajánlat. Sok cég ott rontja el, hogy nem képes átláthatóan kalkulálni, és a beszereléssel kapcsolatos problémák miatt plusz költségeket számolnak fel. A mai kor embere szereti a kiszámíthatóságot és a megbízhatóságot, és ez akkor sincsen másként, ha klímaszerelésről van szó. De mégis milyen tényezők befolyásolják azt, hogy mennyire könnyedén megy a munkálat?

A normál téglafal átütése, valamint a külső és belső egység összekötése rendszerint problémamentes. Ha betonfalról vagy több téglafalról van szó, az már nehezítheti a helyzetet, és egyúttal megdobhatja a költségeket. Hasonlóképpen így van ez akkor, ha a csővezeték meghosszabbításra szorul, vagy speciális rögzítő anyagokra is szükség van. Amennyiben vastag hőszigetelés borítja a falfelületet, akkor speciális csavarokat szoktak használni a szakemberek.

A pontos árajánlat érdekében a megbízható cégek helyszíni felmérést végeznek, mely során tájékozódnak arról, tulajdonképpen mivel is állnak szemben. Gyakran előfordul, hogy a régi klíma berendezést szeretnék a tulajdonosok lecseréltetni. Ilyenkor ennek leszerelése is a felmerülő feladatok közé tartozik, annak minden költségével. Mégis érdemes úgy tekinteni a klímaszerelésre és a vásárlásra, mint a jövőre szóló befektetésre. Nem csak a kellemes belső mikroklíma teremthető meg ilyen módon, hanem az ingatlan értéke is garantáltan növekedni fog a klíma jelenlétének köszönhetően.