Tudta, hogy Egerben gyerekmentes hotelt is találhat?

Észak-Magyarország kiemelt népszerűségnek örvend a kikapcsolódni vágyók körében. Az egyik leginkább keresett város Eger, ahol történelmi nevezetességek éppen úgy megtalálhatóak, mint annak környékén a remek gasztronómia, borkultúra, fürdőzési és kirándulási lehetőségek. A szállás típusok minden korábbinál szélesebb választékban állnak rendelkezésre a wellness hotelektől az apartmanokig és a vendégházakig. De mi a helyzet akkor, ha gyerekmentes övezetben szeretnénk néhány kikapcsoló napot eltölteni?

Egy romantikus egri hétvége tervezésénél az ilyen szállodák is szóba jöhetnek. Ma már hazánk több pontján megtalálhatóak olyan felnőttbarát hotelek, amelyek a csendes pihenést tervezők számára bizonyulnak ideális választásnak. Ezeket rendszerint a romantikára vágyó párok, az idősebb korosztály tagjai és az üzleti célú utazást tervezők részesítik előnyben.

Ugyan gyermekek nélkül mit sem érne a jövő, de a legtöbben mégsem kedvelik, ha a wellness szállodákban, medencés komplexumokban a gyerekek folyton rohangásznak, sikítoznak. Mindez az étkezések során is rányomhatja a bélyegét a hangulatra, és valljuk be, sok esetben hátráltatja a kikapcsolódást a nyüzsgő gyereksereg. Ezzel a szállodatulajdonosok is tisztában vannak már manapság, így a hazai idegenforgalmi kínálatban elérhetőek olyan komplexumok is, melyek kifejezetten a felnőtteket célozzák meg.

A hasonló helyeken az étkezésekkor nem kell szembesülni a futkosó, síró, problémás gyerekekkel, és a wellness élmény is a maga teljességében élvezhető. Eger környékén járva remek választás lehet a felnőttbarát hotel, melynek falain belül és kívül, a környékben is kitűnő kikapcsolódás várja a turistákat. Eger térsége egyébként is nagy népszerűségnek örvend, és nem csak a Szépasszonyvölgy közelségének apropóján. Ugyan az egri borok világhírűek, de ha egy egerszalóki fürdőzésre vágynánk, vagy a Szalajka-völgy természeti adottságait használnánk ki, akkor is jó kiindulópont lehet Eger szálláskeresés kapcsán.

A történelmi nevezetességek, a vallási építmények és a hangulatos városkép egyszerre számítanak fokozott vonzerőnek, így évről-évre sokan látogatnak el a városba. A felnőttbarát hotel lehetővé teszi, hogy gyerekzsivaj nélkül élvezhesse a pihenésre szánt időszakot, és új energiákkal töltődjön a mindennapi elfoglaltságokhoz.