Tudja mi az a holdséta? A Hortobágyi Nemzeti Parkban ez is kiderülhet.

Különleges programlehetőség iránt érdeklődik? Hazánk szebbnél-szebb tájakkal várja az utazni, kirándulni vágyókat, de néha bizony többre vágyunk, mint valamelyik idegenforgalmilag frekventált terület felkeresése. A Holdséta névre keresztelt program éppen azt a pluszt nyújtja, amit olyan sokan keresünk szabadidőnkben. Miről is van szó esetében? A puszta lámpása a telihold- szokták mondani. Erről pedig mindazok meggyőződhetnek, akik részt vesznek a Hortobágyi Nemzeti Parkban megrendezésre kerülő éjszakai túrázáson.

A Hortobágy-halastavi Kisvasút indítóállomásán találkozhatnak a résztvevők 2017.június 10-én este 19.30-kor. A Kondás tavat kisvasúttal lehet megközelíteni, visszafelé pedig egy páratlan sétában lehet részük a természet szerelmeseinek az öt kilométer hosszú tanösvényen. A program remek választásnak bizonyul fotósok és a természet rajongói számára, de a szervezők családok részvételére is számítanak. A holdsétára nem első alkalommal kerül sor idén, hiszen már hagyománya van a rendezvénynek a környéken.

A térség egyébként remek választásnak bizonyul akkor is, ha egy hétvégét szeretnénk pihenéssel tölteni. Az országos viszonylatban is kiemelt népszerűségnek örvendő Hajdúszoboszlót éppen úgy érdemes felkeresni, mint Debrecen városát. A fürdőzésre remek lehetőségeket kínál a környék, így a víz és a napsütés megszállottjai minden valószínűség szerint találnak majd kedvükre való programot. Mivel a nyári időszakban rendszerint teljes kapacitással üzemelnek a szálláshelyek a régióban, ezért ha ide tervezzük az utazást, akkor hasznos lehet mihamarabb szállást foglalni. Eltölthet a környéken egy hétvégét is, és ha a wellness szállodák túl drágának bizonyulnának, akkor sokféle egyéb szálláslehetőség közül is válogathat.

Az apartmanok nem csak rendkívül kényelmesek, de lehetőséget biztosítanak a főzésre is, ami családdal érkezők számára gyakran bizonyul szempontnak. A vendégházakon és akár medencével rendelkező apartmanokon túl természetesen wellness hotelek is állnak rendelkezésre, melyek nem csak maximális kényelmet biztosítanak, de sokszor a ház falain belüli fürdőzési lehetőségeket is. A gyógyüdülés idén is az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő utazási cél, s a magas színvonalért még határainkat sem kell elhagyni. Foglaljon szállást online, és fedezze fel Magyarország rejtett kincseit!