Önkéntes nyugdíjpénztár vagy nyugdíjbiztosítás?

penztar

A nyugdíjak napjainkban korántsem érik el azt az összeget, amely a minőségi életvitelhez szükséges lenne. S hogy mi várható a jövőben? Nap mint nap olvashatunk az állami nyugdíjrendszer működésképtelenségéről, tehát kétség sem férhet ahhoz, hogy ez nem járható útja az időskori anyagi biztonság megteremtésének. Nem véletlen, hogy egyre többen érdeklődnek az öngondoskodásban rejlő lehetőségek iránt.

 

Természetes, hogy mindenki a legtöbbet szeretné kihozni a választott ajánlatból, de a szakértők véleménye is megegyezik abban, hogy a különféle lehetőségek más és más előnyökkel járnak. A nyugdíjcélú megtakarítások közötti választás során tehát nagyon fontos egyéni igényeinket, lehetőségeinket és élethelyzetünket is szem előtt tartani. Ebben nyújthatnak nagy segítséget a független szakértők, akik személyre szabottan igyekeznek ajánlani a kínálatból.

Alapvetően két olyan megoldás létezik, amely kedvelt napjainkban, s közöttük több jelentős különbség is adódik. Az önkéntes nyugdíjpénztár és a nyugdíjbiztosítás alkalmával is befektetési alapok közül lehet választani, és a hozzáértők ennek megfelelően forgatják a pénzt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az önkéntes nyugdíjpénztár esetében az emberek többsége a kínált befektetési lehetőségek közül választanak, és tanácsadás híján gyakran nem biztos, hogy a legjobban. Ellenben a nyugdíjbiztosítás életszerűbb, sokak számára megfelelőbb megoldást kínálhat.

 

A nyugdíjcélú megtakarítással kombinált életbiztosítás nem csak megtakarítás, hanem halál, rokkantság esetén is ideális lehet. Illetékmentesen örökölhető, és végrehajtás alá sem vonható, hiszen az életbiztosítás nem a magánvagyon része. Az éves szinten igénybe vehető 20%-os állami támogatás, ami maximum 130 ezer forintot tehet ki, olyan további pozitívum, amely miatt megéri elgondolkodni a nyugdíjbiztosításon, mint öngondoskodási formán. Ide kattintva elolvashatja, hogy miben különbözik a nyugdíjbiztosítás az önkéntes nyugdíjpénztártól: https://nyugdijbiztositas.com/onkentes-nyugdijpenztar-vagy-nyugdijbiztositas/

 

Kérje független szakértő segítségét, aki garantáltan saját érdekeit fogja szem előtt tartani a választásnál. Gondoljon már most jövőjére, és szeretteire! A nyugdíjbiztosítás minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend, és sokan teszik le mellette a voksot éppen számos előnyös jellemzőjének apropóján. Ne várjon az állami nyugdíjra, hiszen könnyen felkophat az álla nyugdíjasként!