Nem olcsó mulatság a fogorvos, mutatjuk az árakat!

Egy fogorvosi kezelés ma már nem a legolcsóbbak közé sorolható, ezért nagyon fontos a mindennapi szájhigiénia és a folyamatos kontrollvizsgálatok. A megfelelő ellenőrzés és kezelés nagyon sokat segít a fogak megtartásában akár az idős kor eléréséig.

A fogorvosok eltérő árakon dolgoznak

Ma már a legkisebb városban is elérhetők a magánorvosi rendelők, hiszen az állam által támogatott ellátásokat vagy nincsen idő kivárni vagy csak nagyobb utazással érhetők el. A magán fogorvos mindenképpen szakszerű ellátást ígér és az időpontok kiadásakor sem kell feltétlenül több hónapos várakozással számolnunk. Ha ezt mind figyelembe vesszük, akkor a fogorvos árak már nem is olyan borzasztók. Minden magánrendelő eltérő árakon vállalja el a különféle vizsgálatokat, konzultációkat, kezeléseket. Nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy a panoráma röntgenért sok helyen nem kell fizetni, hiszen a kezelések árában jóváírják. Fogpótlások terén mindenhol más a kínálat és minden fogorvos másra esküszik. A foghúzás és a gyökérkezelés is eltérő árakon érhető el, hiszen minden orvos más anyagokkal, más kezelési tervvel dolgozik. Amennyiben megbízható és alapos ellátást szeretnénk kapni, akkor körülbelül ezekkel az árakkal érdemes számolni, árak bővebben itt: https://clinident.hu/arlista/.

Prevenció a fogászatban, szájhigiénia

A megelőzés nagyon fontos a fogak esetében is így a szájhigiéniára mindig fordítsunk kiemelt figyelmet. A fogak felszínén minden esetben megtalálható az úgynevezett foglepedék, amely legtöbbször nyálból, baktériumokból és ételmaradékokból áll össze. A fogszuvasodás és a különféle ínybetegségek ezektől az anyagoktól alakulnak ki. A fogínybetegségekkel nagyon vigyázni kell, hiszen ezekből alakulnak ki a fogágybetegségek, amelyek azután a fogak elvesztéséhez vezetnek. Azt talán még kevesebben tudják, hogy a szájüregből a kórokozók a véráramba is bejuthatnak és további súlyos megbetegedéseket okozhatnak. Egészen pici kortól figyeljünk oda a szájhigiéniára, azaz a napi kétszeri fogmosásra, hogy a fogakról a lepedéket eltávolítsuk. Mindig olyan fogkefét vásároljunk, amelynek kisméretű a feje és a sörtéi lekerekítettek. Puha vagy közepes keménységű és sűrű csomózású fogkefe mellett döntsünk. Fogkrémek közül mindig azt válasszuk ki, amelyik speciális adalékanyagokat is tartalmaznak, azaz védenek a fogszuvasodástól, az ínygyulladástól.  A nehezen hozzáférhető helyeken alkalmazzuk a fogselymet. Ha a fogkő nagyon elszaporodott, akkor mindenképpen végeztessük el az ultrahangos fogkőeltávolítást. És legutoljára pedig, soha ne felejtsük el, hogy fél évente érdemes részt venni a kontrollvizsgálatokon.