Néha szükség lehet otthoni a menetvágó készletre

Legtöbbször a csavarmeneteket ipari mennyiségben, a gyártás során, géppel, forgácsolással vagy hidegalakítással készítik a szakemberek. Sokszor azonban megesik, hogy a menetvágó készlet segítségével kell előállítani a csavarmenetet. Ugye mondani sem kell, hogy ekkor nagyon fontos a precizitás és a magas teljesítmény, ezért csakis olyan szett fog beválni, amelyiknek a tartozékai ezt garantálják.

A profi menetvágó készlet most igazán reális áron rendelhető meg a szerszamkell.hu internetes áruházból. Az itteni eszközök célja, hogy kisebb számú munkadarabban előírt méretű menetet készítsenek a lehető legkönnyebb és leghatékonyabb módon. Mielőtt azonban valaki a beszerzés mellett dönt, fontos tudni, hogy az ideális menet metszés elkészítéséhez ismerni kell a különféle menettípusokat. A szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy két fajta menetrendszer létezik. Az egyik a Whitworth típus. Ezek az angol hüvelyk mértékegységre épülnek és manapság már nem annyira elterjedtek.

Tehát egy ilyen elkészítését garantáló menetvágó készlet beszerzése nem lesz egyszerű dolog. Sokkal elterjedtebb a metrikus menet, amelyik a méter mértékegységre épül. Az ilyen rendszereknél a menet külső átmérőjét és a menetemelkedést is milliméterben határozzák meg. A metrikus rendszerben használó menetvágó készlet olcsón szerezhető be a fenti internetes boltban. Ha már a különféle menet típusokról szó volt, érdemes megemlíteni a menetszelvényeket is. Ezeknek az irányát tekintve van jobb- és bal irányú menet. Ha a menetszelvények jobb irányban emelkedve helyezkednek el, akkor jobbmenetről lehet beszélni. Ellenkező esetben pedig balmenetről van szó. A menetvágó készlet megvételekor mindezt ajánlott észben tartani.