Mitől olyan népszerű a Pandemic társasjáték?

Pandemic társasjáték

A mai modern, digitális világban sok fiatal talán el sem tudja képzelni, mekkora szórakozást tud nyújtani egy családdal, barátokkal közösen eltöltött társasjáték est. A jó öreg „Monopoly”, és „Gazdálkodj okosan!” sokunk gyermekkorának gyakori „vendégei” voltak, és akár hosszú órákat is eltöltöttünk a játékkal azon izgulva, hogy ki lesz végül a befutó. Sajnos a mai gyermekek, a tabletek és okostelefonok világában már önként egyre ritkábban ülnek le társasjátékozni, hiszen az internetnek hála, a világ bármely részén élő játékosokkal tudnak játszani különböző, látványban és izgalmakban gazdag szimulációs játékokkal.

Érdemes azonban kipróbálni egy viszonylag újnak mondható játékot, mely asztalnál, egymással szemben ülve is nyújthat izgalmas szórakozást, internet segítsége nélkül. A játék neve Pandemic, ami a kooperatív társasjátékok családjába tartozik, és egyre nagyobb népszerűségnek örvend a társasokat kedvelők körében.  Több dolog miatt is lett ilyen sikere a Pandemic társasjátéknak. Itt a cél nem az egyéni győzelem, hanem az, hogy együtt, közösen küzdve érjük el a világ megmentését, természetesen csak a játékban. De mitől is kell megmenteni a világot? A játékban 2-4 fő vehet részt, akik azért dolgoznak csapatként, hogy a Föld bolygót megóvják a vírusfertőzéstől, jobban mondva időben ellenszert találjanak a különböző betegégek ellen. Ha hiszik, ha nem, ehhez a játék csupán két pakli kártyát ad a kezünkbe, és nagyjából egy óra alatt ki is derül, hogy sikerül-e a küldetésünk.

A fenti linkre kattintva egy olyan oldalra jutnak el, ahol a társasjátékok között válogatva a Pandemic játékot is megtalálhatják. Az óriási kínálat egyéb választási lehetőségeket is kínál azoknak, akik még gondolkodnak, hogy pontosan milyen társassal szeretnék meglepni magukat, vagy épp barátaikat. Pontos leírást is találnak minden társasjátékhoz, hogy mely korosztálynak ajánlják a játékot, hány játékos játszhatja, és azt is, hogy mennyi időt is vesz pontosan igénybe egy játékmenet. Ha azonban valami újra, valami másra vágynak, mint amit eddig kaptak egy társasjátéktól, mindenképp próbálják ki a Pandemic-et!