Keresztlézer

Az építőiparban a lézeres eszközök használata mára már igen gyakorivá vált. Weboldalunkon lézeres eszközöket felhasználásuk szerint külön válogatva kezeljük. Ez egyik ilyen nagy csoport a vonallézer és keresztlézer eszközök.

A vonallézerek mint ahogy a nevük is jelzi, lézervonalat vetítenek ki, ez áltában egy vízszintes és függőleges lézervonalat jelent. A két vonal kivetítése esetén beszélünk keresztlézerről. Ezen készülékek legnagyobb előnye beltéri használat során van. Amikor egy szintmagasság átjelölése vagy ellenőrzése a feladat, fontos, hogy a kivetített vonalat szabad szemmel is jól lássuk. Erre való a keresztvonallézer.

Bekapcsolás után a készülék automatikusan beállítja a vízszintes és függőleges irányt, ez általában 1-2 másodperc. Ezután beltéren jól látható lézervonalat vetít ki.

Fontos, hogy szabad szemmel is jól látható legyen a vonal. Fényviszonytól függően ez akár 10-15 méter is lehet. Léteznek olyan vonallézeres eszközök is mely nem csak 180°-ban hanem akár 360°-ban is képes a vízszintet kijelölni. Ennek előnye akkor van ha nem csak egy tartományban dolgozunk. Hasonló elven, létezik olyan lézerszintező is, mely nem csak egy, hanem kettő, három vagy akár négy függőleges vonalat jelenít meg. Fontos megemlíteni, hogy ezek a vonalak egymáshoz képest mindig derékszögben állnak, így a merőleges kijelölése és beállítása még egyszerűbb.

Ha nem tudja, hogy melyik vonallézer lenne a leg megfelelőbb Önnek, akkor keresse a MűszerGuru.hu ügyfélszolgálatát, és segítünk a helyes választásban.