Hogy néznek ki az ATV quad gumik?

atv gumik

Autógumi vásárlás során nem csak a hagyományos személyautókra való gumik kerülhetnek szóba, hanem például a quad gumik is. Ezek nem csak méretükben térnek el a klasszikus abroncsoktól, hanem felületi kialakításukban is. A jelentős különbségeket az eltérő felhasználás indokolja. Ide kattintva egy helyen megnézheti, hogy hogyan néznek ki a különböző quad gumik.

A quad használata napjainkban minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend. Nem csak élmény-ajándék jelleggel adható a quadozás, hanem bérelhető is a járgány, de akár saját magunkénak is tudhatunk egy strapabíró típust. A természet szerelmesei éppen olyan szívesen próbálják a quad használatát, mint azok, akik adrenalinra vágynak, vagy épp elképesztő tájakon száguldanának az extrém járgánnyal. Fontos azonban tisztában lenni quad tulajként azzal, hogy az eltérő jármű eltérő igényeket támaszt a gumiválasztás során is.

Az árak márkától függően akár jelentősen meghaladhatják a személyautókhoz alkalmas abroncsok árait. Persze minden márkától és mérettől függ, így vásárlás alkalmával megéri akár árak szerint sorrendet felállítani. Ebben segítenek a webáruházak szűrési feltételei, melyekkel márka, méret vagy a már említett népszerűség szerint is sorra vehetjük a legmenőbb gumi fajtákat.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy bár a quad kedveltsége sokat nőtt az elmúlt években, de gumibeszerzés alkalmával még mindig a klasszikus gumiabroncsok iránt érdeklődnek a legtöbben. Az autógumi tesztek ugyan segítséget nyújthatnak ahhoz, hogy melyik márkák bizonyulnak a leginkább megfelelőnek, de sok esetben a döntő még mindig az ár. Érdemes akár az online rendelés előnyeit is kihasználni az évszakváltáskor aktuálissá váló gumicserekor, hiszen így akár akciós ajánlatokat is kihasználhat. Fontos tisztában lenni azzal, hogy csak a megfelelő profilmélységgel rendelkező gumiktól várható el, hogy száraz és nedves utakon is jól teljesítsenek.

A közúti balesetek száma sajnos alátámasztja azt a tényt, hogy az autósok még mindig nem figyelnek eléggé a megfelelő abroncs használatára. Tudta, hogy nedves útviszonyok között akár duplájára is nőhet a féktávolság akkor, ha kopott gumival van felszerelve a jármű? Előzze meg a problémákat kifogástalan abroncs használatával, a jármű típusától függetlenül!