Ezek lehetnek egy gluténmentes liszt összetevői

gluténmentes liszt

Manapság már sokkal több gluténmentes lisztből lehet válogatni. Részletek a https://www.schaer.com/hu-hu oldalon. A gluténmentes diétán lévőknek érdemes tudniuk, hogy egyáltalán nem biztos, hogy minden gluténmentes liszt gluténmentes. A gluténmentes diétán lévőknek fontos, hogy a főzésnél és a sütésnél is gluténmentes alapanyagokból készüljenek el az ételek. A helyes lisztkeverék a legfontosabb, hiszen így a sütött vagy főzött élelmiszer biztosan teljesen gluténmentes lesz.

 

A gluténmentes sütés nem a legegyszerűbb dolgok közé tartozik, de megfelelő alapanyagokkal és a tudással megoldható. A levegős kenyér, a könnyű és ropogós keksz, a nyújtható tészta nem álom több. A Schar pékség kínálatában a különleges keverékek megtalálhatók. A hagyományos lisztel igen könnyű dolgozni, hiszen a glutén megtalálható benne, amely tökéletesen megfelel a fenti követelményeknek. Ma nem is találunk olyan fehérjét, amely a fenti tulajdonságokkal rendelkezik. A tészták rugalmasságáért és a tökéletes nyújthatóságáért a glutén a felelős. Ha gluténmentesen fűzünk vagy sütünk, akkor a glutén segítségére nem lehet számítani. Itt a legfontosabb, hogy a helyes keveréket használjuk, amely a fenti tulajdonságokat elősegíti.

 

A lisztek zöme rizsből, kukoricából, hajdinából vagy keményítőből áll össze.  Ezeket a rizsből, a kukoricából, a tápiókából vagy a burgonyából állítják elő. Ezek az alapvető hozzávalók a gluténmentes lisztkeverék alapjai. A keverék esetében az a legfontosabb, hogy a kombináció tökéletes legyen. A Schar pékség ebben tud segíteni a gluténmentes étrendben. A kenyér esetében az élesztő felelős azért, hogy jól megkeljen a tészta és szép levegős legyen a kenyér. A keményítőnek köszönhető az is, hogy sokkal hosszabb ideig marad friss a pékárunk. A sűrítőanyagok közül érdemes megemlíteni a szentjánoskenyérmag- vagy a guarmag lisztet. A Schar pékségnél különféle főzési és sütési felhasználásokra fejlesztik ki a különleges keverékeket, amelyeket nagyon gyorsan be is szerezhetünk a webáruházban. Érdemes a megfelelő tulajdonságokkal rendelkező alapanyagból elkészíteni a gluténmentes ételeinket.