Erre figyeljen egy beltéri ajtó beépítésénél

beltéri ajtó

Vannak olyan elemei otthonunknak, melyek jelentős szerepet játszanak a kényelemben és a praktikusságban. Tipikusan ilyennek számítanak a beltéri ajtók, amelyek akarva-akaratlanul is hozzátesznek a lakberendezési stílushoz. Nem mindegy tehát, hogy milyen stílusra, színvilágra esik a választás, hiszen jó esetben hosszú évekig az otthon részét képezik majd ezek a nyílászárók.

A klasszikus beltéri ajtók töretlen népszerűségnek örvendenek, de az újszerű megoldások iránt is mind többen érdeklődnek. Az üvegajtók kedveltségüket nagyrészt a változatosságnak és az egyediségnek köszönhetik. Nem csak kis alapterületű helyiségek esetében éri meg a tolóajtók kínálta előnyök mellett letenni a voksot. Akár keleties stílusirányzatot is elérhetünk segítségükkel, a megfelelő bútorokkal kombinálva, de a helytakarékosság érdekében is remek választásnak bizonyulnak. Ha elkerülné az ajtónyitáshoz szükséges térigényt, akkor a tolóajtókban éri meg gondolkodni.

S hogy milyen alapanyag a leginkább népszerű manapság? A furnér természetességénél és megfizethetőségénél fogva az építkezők, lakásfelújítók nagy kedvencének számít. Ez tulajdonképpen egy természetes falemez, amely nagyon hasonlít a tömör fához, ám annak hátulütőit nem viseli magán. A tömörfából készült fa ajtók bizonyos részei eltérő módon reagálhatnak a külső hatásokra, s ez által az ajtó hajolhat, vetemedhet. A furnérozott ajtó esetében ilyen problémáktól nem kell tartani. A belső faszerkezetet apríték és ragasztó keveréke adja, mely anyagkeverék kevésbé mozog, mint a tömör fa. Ennél fogva stabilabb megoldásként áll rendelkezésre az ilyen nyílászáró.

 

A korszerű ajtók nagy előnye, hogy utólag is gond nélkül beszerelhetőek, és nincs rombolás, amit utána javítani kellene. A szalafa.hu weboldalon minden szükséges információt megkaphat a beltéri ajtók felszerelésének menetéről. Érdemes úgy választani a különféle színek, motívumok, ajtó típusok közül, hogy a kiszemelt darab passzoljon a bútorokhoz, az alkalmazott színvilághoz, és a helyiség burkolataihoz.

 

Az elavult, már nehezen funkcionáló, és esztétikailag sem túl előnyös nyílászárók akár az egész helyiségre rányomhatják bélyegüket. Lakásfelújítás alkalmával érdemes a modern ajtó típusokban gondolkodni, amelyek stílusos egységet képesek varázsolni a helyiségen és így a lakáson belül is.