Érdemes-e a sarokba rakni a tűzhelyet?

tűzhelyet

A konyhai gépek beszerzése előtt érdemes egy tervezéssel kezdeni és eldönteni, hogy azokat hogyan helyezzük el a konyhában. Már az építkezés kezdetekor el kell döntenünk ezt, hiszen a kiállásokat és a csatlakozásokat ennek fényében szükséges kialakítani. Utána már nagyon nehéz átvariálni ezeket, hiszen az is elképzelhető, hogy bontással jár majd, amit tényleg jobb elkerülni. A bontás mindig piszokkal jár, amit egy háziasszony sem kedvel. A konyha ideális elrendezése a következő. Ahogy belépünk a konyhába, ott legyen a hűtő, amiből minden, a főzéshez szükséges alapanyagot tartunk. Ezután következhet egy munkapult ahová ezeket az alapanyagokat rögtön le is helyezhetjük. A következő munkaállomás a mosogató legyen és következzen újra egy pult.

Ezután már a sütés és főzés helyszínére kell koncentrálnunk. Ide jöhet a sütő a mikro és minden egyéb konyhai gép. Ha nem amerikai konyhánk van, ahol egy tálalópult is található, akkor érdemes valamilyen pultot még pluszban beépíteni ahová az elkészült ételeket helyezzük. Hogy pont a sarokba kerül-e így a tűzhely az mára helyiség adottságán múlik, de nem ez a legfontosabb, hanem az, hogy minden kézre álljon és praktikusan következzen egymás után, ahogyan a konyhai munkafolyamatok is. Ezt lehet hosszában is kivitelezni, vagy akár egy nagy amerikai konyha közepén mintegy szigetet létrehozva.

Törekedjünk arra, hogy a legtöbb gépet be tudjuk építeni különböző bútorokba ezáltal is helyet spórolva a lényegi konyhai munkafolyamatok elvégzéséhez. Nem biztos, hogy egy lakberendezési újság a nyerő ilyen esetekben, inkább törekedjünk úgy kialakítani a konyhánkat, ahogy nekünk kényelmes. Beépített tűzhelyt ma már nagyon sok üzletben kínálnak és még a webáruházak polcain is fellelhető. Nem is fontos, hogy mi magunk menjünk el személyesen az üzletbe, hiszen otthonunk kényelméből is választhatunk konyhai gépeket.

A méreteket és a kiállások helyét kell alaposan megtervezni és vásárlához magunkkal vinni, vagy magunknál tartani. A pontos információk birtokában már gyerekjáték lesz kiválasztani a számunkra megfelelő konyhai gépeket.

Forrás: https://www.markabolt.hu/tuzhely/