Az LG Smart TV távirányító nagyszerű szerkezet

A modern televíziók már évtizedek óta távirányító segítségével működnek, a saját kényelmünk érdekében. Az internet elterjedésével megjelentek az úgynevezett okos eszközök is, amelyeken számtalan dolgot csinálhatunk. Az LG Smart TV távirányító olyan képességgel ruházza fel televíziókat, mintha az egy számítógép lenne. Az okostévék tulajdonképpen egy számítógéphez hasonlítanak és kezelésüket, billentyűzet és egér hiányában, az LG Smart TV távirányító helyettesíti úgy, hogy közben hagyományos távirányítóként is üzemel.

Lássuk mire képes ez a kütyü! A Smart TV tehát internetezésre is alkalmas, vagyis teljes értékű monitorként funkcionál. Így a beépített böngészőn, a laptophoz hasonlóan, navigálni kell a kurzort, majd kattintani kell vele. Ezeket a funkciókat a LG Smart TV távirányító a négy iránygomb és az OK segítségével tökéletesen megoldja. A komolyabb kihívás a gépelés. Hiszen az internetezés során webcímeket kell gépelni, ha szeretnénk megnyitni valamit.

Ehhez is kínál megoldást a LG Smart TV távirányító. A mobiltelefon billentyűzetéhez hasonlóan, a számok mellett három betű is szerepel. Ezeket nyomogatva lehet teljes szöveget írni, éppen úgy, mintha SMS-t írnánk. A gyártók igyekeznek olyan megoldásokat találni, amelyekkel még hatékonyabban, könnyebben és gyorsabban tudjuk utasítani a tévét. Vannak már kezdeményezések, amelyek WiFi hálózaton keresztül kommunikálnak az okostévével, azonban ezek még gyerekcipőben járnak. Addig is használjuk a LG Smart TV távirányító remek funkcióit. Alapesetben ez a kütyü nem része a tévének, hanem külön kell megvásárolni. Nézzen körbe a hdplanet.hu webáruházban, ahol számos termék közül válogathat és persze mindegyikhez jár az LG Smart TV távirányító!