Az indole 3 carbinol kivezeti a káros ösztrogént

A pajzsmirigy csodálatos és fontos szervünk, hiszen tulajdonképpen minden szervrendszerre hat. Általában akkor tulajdonítunk neki jelentőséget, amikor már nem látja el tökéletesen a feladatát. A pajzsmirigy komplex azoknak nyújt segítséget, akik pajzsmirigy-alulműködésben szenvednek. Ha állandó fáradékonyságot, csökkent energiaszintet, izomfájdalmakat tapasztal, akkor érdemes egy vérvételt kérni a pajzsmirigyszint megállapítására. Ezt a betegséget a hagyományos nyugati orvoslás általában hormonpótlással gyógyítja, de érdemes az alternatív megoldásokat is kipróbálni.

A pajzsmirigy komplex kapszulák a jód és a szelén együttes hatásával állítják vissza az optimális anyagcserét. A szelénben gazdag élelem fogyasztása nem jellemző a magyarokra, így ezt a nyomelemet pótolni kell. A WTN jód és szelén komplex étrend-kiegészítője megfelelő mértékben tartalmaz szelént, amelyet jóddal egészített ki. A kapszulák alkalmazása teljesen biztonságos, azonban a pajzsmirigy-túltengésben szenvedőknek nem ajánlott a jódtartalma miatt. Azt mindenki tudja, hogy a hormonháztartás felborulása súlyos következményekkel járhat, azonban azt már kevesebben tudják, hogy mit jelent az ösztrogéndominancia, és mit okoz.

Az indole 3 carbinol azt a káros ösztrogént vezeti ki a szervezetből, amely miatt a hormonháztartás nem működik megfelelően. A xenoösztrogéneknek nevezett idegen ösztrogének miatt kialakulhatnak kellemetlen tünetek, de súlyos betegségek is. A menstruációs görcsök könnyedén csillapíthatók gyógyszerekkel, azonban nem ez a legjobb megoldás.

A mióma, a policisztás petefészek szindróma vagy az endometriózis azonban már súlyosabb tünetei az ösztrogéndominanciának. Az indole 3 carbinol kapszulák a növényi ösztrogén tartalmukkal állítják vissza a megfelelő hormonszintet, amely hozzájárulhat a fent említett nőgyógyászati megbetegedések megszüntetéséhez. A keresztesvirágúak, mint a káposzta, karfiol vagy brokkoli tartalmazzák az indole 3 carbinol hatóanyagot, viszont csekély az esély arra, hogy elegendő mennyiséget tudunk ezekből a növényekből fogyasztani.