A Calvados ízét meg kell tapasztalni

calvados

Normandia egyik leghíresebb borpárlata, amit a franciák maguk között bájosan Calva-nak becézgetnek, 3 almafajtából készül. Annak titkát, hogy mi kerül a „boszorkányüstbe”, csak és kizárólag a helyiek ismerik. A Calvados gyümölcspárlat elkészítését rejtély övezi. Persze a világ többi részén az italkedvelők cseppet sem bánják, hogy nem ismerik a Calvados pontos receptjét, addig, amíg hozzájuthatnak a népszerű nedűhöz. Nehéz megfogalmazni a Calvados popularitásának okát, hiszen az ital roppant karakteres és nem is hasonlít a hagyományos gyümölcspárlatokhoz. Éppen ezért nem is mindenki kedveli, ám azok, akik szívesen kortyolgatják, esküvel vallják, nincs finomabb alkoholos nedű kerek e világon. Hogyan tudnánk eldönteni, melyik tábornak van igaza? Nos, másképpen nem juthatunk végső elhatározásra, csak ha a magunk „bőrén” tapasztaljuk a markáns aromájú ital íz-világát. Kész szerencse, hogy a Diszkontital honlapja számos lehetőséget nyújt a különféle kiszerelésben kapható Calvados kipróbálására.